Piele netedă, epilată: fără idei preconcepute!

Picioare mătăsoase, maiouri şi axile îngrijite. Iată câteva soluţii pentru o piele netedă.

Ceara

Ceara, campioana, are texturi tot mai suple, mereu îmbunătăţite. Folosită acasă, de femeile mai îndemânatice, sau la saloanele - preferabil, pentru dexteritate (şi pentru... partea dorsală a picioarelor!).

De reţinut două aspecte obligatorii: ceara trebuie să fie de unică folosinţă (evidente motive de igienă), dar şi călduţă (pentru a evita problemele venelor). Folosirea talcului, după aplicare, protejează împotriva iritaţiilor.

Pentru a reduce cantitatea de păr de sub piele: printr-un gomaj în prealabil (niciodată cu o mănuşă aspră) şi prin hidratare repetată, după aceea, şi folosind produse speciale, care încetinesc creşterea părului. Pentru mici corecţii: penseta.

Aparatul de ras

Aparatul de ras - pentru situaţii de urgenţă. Chiar dacă nu stimulează creşterea, taie firul de păr la nivelul pielii şi îl face să crească mai des şi să înţepe! îl găsiţi în combinaţie cu o serie de accesorii specifice, care contribuie la simplificarea utilizării: creme, spume. O baie în prealabil pregăteşte mai bine pielea.

Epilarea chimică

Epilarea chimică - folosită cu precauţie şi numai după ce aţi făcut un test (pe o bucăţică de piele, cu o zi înainte). Trebuie să vă clătiţi bine, dar fără să daţi cu săpun, pentru a evita iritaţiile.

Epilatorul electric

Epilatorul electric - alternativă foarte interesantă la aparatul de ras, căci smulge (parţial) rădăcina. Există şi variante cu anestezic. Faceţi o simulare în prealabil, cu un cub de gheaţă!

Decolorarea

Decolorarea este preferabilă pentru zona feţei şi pentru braţe, cu excepţia situaţiilor extreme.

Vârsta ideală pentru a începe?

Cât mai târziu posibil, pentru a nu transforma puful adolescentin într-o pădure de păr.

Sfatul medicului estetician

În ceea ce priveşte epilarea de lungă durată (nu se mai foloseşte termenul „definitivă”), lumina intensă pulsatorie pătrunde în melanină firului de păr şi distruge rădăcina. Mai eficientă şi mai puţin dureroasă decât tehnicile folosite în trecut (inclusiv cu laser), în cazul părului pigmentat, această metodă este de lungă durată - se întinde pe mai multe luni, fiind necesar ca şedinţele să se repete anual.