Noile trenduri în machiaj şi coafură

Ca să fii la modă, nu este suficient să te îmbraci cu ceea ce se poartă. Un rol important îl au, deopotrivă, machiajul şi coafura.

Contur negru sau buze roşii

Dacă vrei să îţi pui în evidenţă ochii, primăvara şi vara asta nu trebuie să te zgârceşti cu rimelul sau creionul de contur. Se poartă ochii conturaţi intens, atât pe pleoapa superioară cât şi pe cea inferioară. Şi genele negre. Buzele roşu aprins sunt, şi ele, în mare vogă. Poţi încerca şi tu seara, mai ales dacă îmbraci o rochie neagră.

Nu se mai poartă: Renunţă la rujul maro sau vişiniu! Vara asta nu e vremea lui.

Alb pe pleoape

Sideful alb, aplicat pe pleoape, a fost nelipsit din machiajele de podium din acest an. Avantajul lui este că măreşte optic ochii şi îi face mai luminoşi.

Nu se mai poartă: Fardul de pleoape în culori tari - verde, albas­tru sau mov electric - nu mai e la modă în acest sezon.

Funde

Dacă vrei să fii la modă, poartă funde. Mari sau mici, din satin sau din alte materiale, în păr sau la cordonul din pânză, funda este un accesoriu de bază al acestei veri.

Bucle mici

Îţi plac buclele? Atunci renunţă la bigudiurile mari şi la ondulatorul gros şi fă-ţi bucle mici, pe şuviţe cât mai subţiri. Tapează-le puţin şi vei fi la modă.

Romantic

Romantismul nu se demodează niciodată. Iar anul ăsta, stilul romantic e în top. Poţi alege fie să-ţi strângi părul într-un coc retro, împodobit cu flori, fie să-l împleteşti - în cozi sau în şuviţe prinse la spate. Machiajul asortat este cei natural sau cu buze rujate într-un mov senzual.

Nu se mai poartă: Cocul prins în creştetul capului ţine de trecut. Dacă îţi place cocul, prinde mai jos, deasupra cefei.

Coadă sofisticată

Coada rămâne, şi în acest sezon, favorita hair-styliştilor. La serviciu sau la plimbare, o poţi prinde simplu la ceafă, cu un elastic sau o fundiţă. Seara, merită să alegi o coadă mai sofisticată, cum e cea răsucită.

Nu se mai poartă: Coafurile complicate, „fixate” cu mult gel, care dau impresia că ai petrecut câteva ore bune pe scaunul coaforului. Şi nici bentiţele negre, atât de în vogă până nu de mult.

Culori pale

În manichiuri, revine trendul natural. Vopseşte-ţi unghiile în alb sau roz pal, mat sau sidefat.

Nu se mai poartă: Unghiile roşii mai dau bine doar seara, la petreceri sau evenimente speciale. Culorile stridente sunt demodate, iar unghiile „accesorizate” cu sclipici sau alte aplicaţii nu se mai poartă deloc.

Beautyworker

Machiajele şi coafurile pe care le-ai văzut în aceste pagini, inspi­rate din prezentările făcute pe podiumurile de modă din Milano, Paris şi New York, au fost realizate de echipa noastră de stilişti, talentaţi şi îndrăgostiţi de frumos. Ei sunt: Marina Chiorean, make-up artist şi Cristina Lalău, hair-stylist.