Hainele şi personalitatea

Îţi cumperi haine pentru că te simţi nesigură sau pentru că vrei să fii la modă. Dar ce alegi? Stilul tău personal poate fi unul din cele propuse de noi, sau o combinaţie între două stiluri.

Stilul romantic

Feminitatea e principala caracte­ristică a hainelor tale. Îţi place să fii atractivă şi, de aceea, alegi haine din materiale luxoase, dia­fane, cu imprimeuri şi broderii fine. Estetica este la fel de impor­tantă ca şi aspectul luxos, atunci când vine vorba de haine.

A te simţi bine în pielea ta e foarte important pentru tine; de aceea, manichiura, pedichiura şi trata­mentul cosmetic sunt reguli de aur de la care nu te abaţi. Preferi produse cosmetice de marcă, iar majoritatea bugetului se duce pentru imaginea ta. Eşti sensibilă şi creativă, alegi cu grijă ornamentele şi texturile care te definesc. De aceea, adori mer­ceriile.

Stilul dramatic

Dacă hainele tale atrag atenţia prin croială, culoare, textură, combinaţii atunci te poţi considera adepta acestui stil vestimentar. Imaginea ta e bine conturată - nu eşti o timidă, îţi plac culorile tari şi look-urile ex­centrice într-o zi, iar a doua zi poţi fi extrem de casual. Oricum şi oriunde ai fi, capetele se întorc după tine.

Pasiunea ta pentru haine excentrice se poate extinde şi în ceea ce pri­veşte accesoriile, coafura sau ma­chiajul. Nu contează dacă hainele sunt de firmă sau de la second hand; dacă îţi plac, nu eziţi să le pui în valoare. Mersul la cumpărături este foarte important pentru tine şi ai tendinţa de a cheltui mai mult decât era prevăzut în buget.

Stilul clasic

Hainele tale sunt mai degrabă elegante, bine croite şi nu se demo­dează. Eşti adepta stilului clasic. În­crederea în tine nu se traduce prin haine. Preferi în garderoba ta culori precum alb, negru, bleumarin, bej şi bordo. Gustul tău impecabil se tra­duce printr-o imagine spilcuită în orice ocazie. Look-ul tău rafinat pare adesea costisitor şi pretenţios. Accesoriile tale sunt subtile, dar de efect.

Coafura cu linii simple completează look-ul. Transmiţi putere şi dinamism. Ţinutele clasice te fac să simţi că ai controlul, emană demnitate. Vestea bună e că hainele tale nu se demodează; vestea mai puţin bună e că, în unele ocazii, stilul casual e mai potrivit.

Stilul natural

Dacă hainele tale sunt în primul rând comode, practice şi lipsite de artificii inutile, atunci porţi stilul na­tural. Te simţi bine în blugi, panta­loni de trening, fuste largi de in şi porţi în general materiale din fibre naturale. Accesoriile şi machiajul sunt minime, poate chiar absente.

Părul e tuns în aşa fel încât să fie uşor de aranjat. Eşti o femeie activă, căreia îi place mişcarea şi care are nevoie de libertate. Eşti sociabilă, cu picioarele pe pământ şi sinceră. Nu tolerezi falsitatea. Ai putea încerca să te mai „răsfeţi” din când în când cu o ţinută mai specială, cu un machiaj discret, o bijuterie fină, mai ales când vine vorba de diverse evenimente la care participi.