Dacă hair-stylistul îţi propune…

… Chatouff, balayage sau decapaj, ştii ce să răspunzi? Pentru ca toţi aceşti termeni să nu te prindă nepregătită, îţi prezentăm expresiile „mai altfel” de care te poţi lovi la coafor şi îţi vom explica ce înseamnă fiecare.

Culoare

În breasla coafezelor, prin culoare se înţelege doar acea cu apă, fără amoniac. Nu afectează părul şi durează între şase şi opt spălări cu şampon, în cazul în care coafeza ţi-o propune, ac­cept-o cu inima deschisă. Dar adu-ţi aminte că funcţionează doar dacă firele albe pe care vrei să le acoperi sunt într-o proporţie mai mică de 25%.

Permanent

Nu toată lumea o ştie, însă permanentul trebuie evitat nu numai după vopsirea cu henna, dar şi după ce te-ai vopsit singură. Şi asta pentru că tratamentul respectiv îţi poate afecta culoarea şi te-ai putea trezi cu nişte inestetice porţiuni neondulate. Spune „nu” permanentului şi în zilele menstruaţiei. Nu pentru că „nu prinde bine”, cum se zicea pe vremuri, ci pentru că în această perioadă pielea este mult mai sensibilă şi mai predispusă la iritaţii.

Chatouff

Se mai numesc şi „mese californiene”, pentru că efectul obţinut seamănă mult cu cel al părului foarte expus la soare. Coafeza decolorează doar vârfurile, pentru a da părului tău aspectul pe care-l capătă după o vacanţă petrecută la mare. Rezultatul este de efect şi natural.

Şuviţe

Sunt decolorări ale unor şuviţe, pe toată lungimea firului de păr. Totul e ca aces­tea să fie foarte subţiri şi naturale.

Brushing

Este tehnica de întindere a părului cu ajutorul periei şi a foehnului. Refuz-o dacă eşti sigură că ştii să o faci singură pentru a avea aceeaşi coafură. Este o operaţiune dificilă şi, dacă este făcută prost, îţi afectează părul, care se poate arde sau căruia i se pot despica vârfurile.

Decolorare

Este tratamentul (mai de­grabă agresiv) care înlătu­ră complet pigmentul colo­rat al părului. Este o inter­venţie pe care trebuie să o evaluezi cu atenţie, pentru că riscul este să te trezeşti cu părul foarte degradat, ceea ce poate duce şi la nevoia de a-l tăia.

Meşe

Sunt şuviţe mai deschise, făcute pe toată suprafaţa capului, însă mult mai late şi mai contrastante în comparaţie cu culoarea de bază a părului. În cazul în care coafeza ţi le propune, înseamnă că nu e deloc la curent cu trendurile. Nu te lăsa convinsă!

Decapaj

Constă în decolorarea părului cu două tonuri şi vopsirea lui cu o culoare mai deschisă decât cea naturală. Totuşi, fii atentă! După efectuarea acestei operaţiuni, vei fi constrânsă să recurgi la decolorarea lunară a rădăcinilor.

Balayage

Este foarte pe trend. În prac­tică, decolorată este doar partea de la suprafaţa po­doabei capilare, în timp ce la bază părul rămâne la culoarea naturală.

  •   
  •   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *