Creme de noapte

Mergând la culcare cu cremă de noapte pe faţă poţi să-ţi ajuţi pielea în timp ce dormi. Diferenţa principală dintre cremele de noapte şi cremele de zi este faptul că majoritatea cremelor de noapte au în componenţa lor ingrediente precum vitamine şi agenţi antiîmbătrânire. Pot fi, de altfel, şi mai groase şi mai intensive decât cremele pe care le aplici pe timpul zilei deoarece nu trebuie să aplici machiaj peste ele.

Reînnoirea celulelor pielii este mai activă pe timpul nopţii, iar cremele de noapte sunt create pentru a profita din plin de aceste ore. Folosirea unei creme de noapte oferă pielii tale şansa de a repara uzura şi distrugerea zilnică cauzată de poluare, machiaj şi lumina ultravioletă.

Cine are nevoie de creme de noapte?

În timp ce tenurile foarte tinere nu au nevoie în general de proprietăţile hidratante ale cremelor de noapte, majoritatea femeilor vor avea beneficii din partea uneia folosite regulat. Tenurile uscate şi foarte uscate vor răspunde fiecare foarte bine la acest tratament. Ţine minte că nu trebuie să alegi creme cu formule prea grase, deoarece sunt şi alternative mai uşoare care conţin aceleaşi ingrediente speciale. Alege formula cu grijă, în funcţie de cât de uscată este pielea ta - este foarte important ca pielea ta să nu se simtă supraîncărcată.

Pune puţină cremă de noapte în palmă, apoi freacă-ţi mâinile uşor una de cealaltă. Căldura va lichefia crema fiind mai uşor de absorbit prin masarea ei în pielea ta. Aplicarea unei creme de noapte înainte de a merge la culcare înseamnă să te trezeşti cu un ten mai moale şi mai neted. Dacă aplici cremă pe un ten mai umed, acest lucru poate să îi ajute performanţa, deoarece captează toată hidratarea în plus.

Cremă de noapte hrănitoare

Pe timp ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai uscată şi cu o necesitate de îngrijire regulată mai mare. Uleiurile de iasomie şi trandafir ajută la hidratarea pielii, în timp ce tămâia ajută la reducerea ridurilor şi la menţinerea tonifierii muşchilor slabi.

Ingrediente

• o cutie de cremă neparfumată, cu capac, de 50 g

• 3 picături de esenţă de ulei de trandafir

• 2 picături de esenţă de ulei de tămâie

• 1 picătură de esenţă de ulei de iasomie

Adaugă uleiurile în cremă şi amestecă totul bine. Aplică puţină cremă înainte de a te culca.